PLATFORM PRODUK HERBA & KOSMETIK TERBESAR & ORIGINAL FROM HQ

Masjid Jamek ikonik Kuala Lumpur dinaiki air, menteri beri amaran empat sungai utama melebihi paras bahaya

KUALA LUMPUR, 19 Dis ― Ketika Selangor bergelut menghadapi hujan lebat yang menyebabkan gangguan bekalan air dan menyebabkan ramai terkandas di jalan raya selepas paras air meningkat, pusat bandar Kuala Lumpur juga mula merasakan kesannya.

Masjid Jamek ikonik, yang merupakan masjid tertua di bandar itu, turut dilanda banjir, menurut klip video yang dimuat naik ke akaun Twitter rasmi masjid itu.

“18 Disember 2021: 10.03 malam. Laporan terkini daripada ustaz Ahmad Zulfadli dan ustaz Luqman Abd Majid, inilah keadaan Masjid Jamek Sultan Abdul Samad yang telah dilimpahi air,” kemas kini itu dibacakan.

Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man turut melalui Twitter untuk memberi amaran tentang akibat yang lebih buruk, selepas empat sungai mencecah paras bahaya.

“Perhatian kepada warga KL.

“Empat sungai utama telah merentasi paras bahaya iaitu Sg Batu di Sentul, Sg Klang di Tun Perak, Sg Gombak di Jln Tun Razak dan Sg Kerayong di Razak Mansion. Bersedia dengan segala kemungkinan banjir,” tulisnya.

Beliau juga menasihatkan mereka yang mempunyai aduan untuk mengarahkan keluhan mereka ke bilik gerakan banjir Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS KL) KL di; 0322028142 atau Sistem Pengurusan Aduan Awam (SISPAA JPS) di sini.

Share This Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bestsellers

Featured Product

Trending Di Widuri

Iklan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Shopping cart
Sidebar
Home
Shop
0 items Cart

Sign in

No account yet?