PLATFORM PRODUK HERBA & KOSMETIK TERBESAR & ORIGINAL FROM HQ

Motosikal bertembung, dua maut, dua parah

LANGKAWI: Seorang pelajar dan seorang buruh warga Rohingya maut manakala dua lagi parah selepas motosikal yang mereka tunggangi bertembung dalam kemalangan di Ulu Melaka, di sini, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Langkawi ACP Shariman Ashari berkata, kejadian jam 10.22 malam itu melibatkan motosikal jenis Honda Wave dan Yamaha LC yang datang dari arah bertentangan.

Mangsa yang maut dikenal pasti sebagai Ku Nur Shahrizal Ku Nor Sazali, 16 tahun, dan Anas Ali, 28 tahun, yang mengalami kecederaan parah di kepala dan badan.

Dua yang parah pula merupakan isteri Anas, Artiyah Lashidullah, 20 tahun, dan anak mereka Nadiyah, 5 tahun, yang membonceng motosikal terbabit.

“Kemalangan dipercayai berlaku apabila motosikal ditunggangi pelajar Tingkatan 4 itu, yang datang dari arah Ulu Melaka menghala ke Air Hangat, memasuki laluan bertentangan.

“Di tempat kejadian, motosikal dinaiki tiga beranak warga Rohingya itu berada di laluannya, lalu bertembung secara berhadapan,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI.

Shariman berkata, akibat pelanggaran itu kedua-dua mangsa yang maut jatuh di atas jalan manakala dua pembonceng tercampak hampir 10 meter ke atas jalan.

Mayat kedua-dua mangsa dihantar ke Unit Forensik Hospital Sultanah Maliha untuk bedah siasat.

Manakala dua yang parah dihantar ke bahagian kecemasan hospital sama untuk rawatan lanjut.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Share This Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bestsellers

Featured Product

Trending Di Widuri

Iklan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Shopping cart
Sidebar
Home
Shop
0 items Cart

Sign in

No account yet?